Green Orzo Salad

Gepubliceerd op 27 juli 2020 om 13:04

Na al die heerlijke maaltijden die we bij ‘Bij Fidan uit de keuken’ afhalen is het nu hoogtijd om zelf aan de slag te gaan. Fidan deelt één van haar meest populaire gerechten met jullie, namelijk de Green Orzo Salad: vegan, gezond, geschikt voor lunch én diner. Deze salade is zeker één van mijn eigen favorieten! 

In 6 stappen kun je aan tafel!

Overigens is dit de gemakkelijke versie. Wil je een stapje verder gaan? Dan maak je de gemarineerde Artisjok zelf!

Aantal personen: 2
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten salade:

  • 150gr orzo (te koop bij o.a. Turkse winkel)
  • 200 gr babyspinazie
  • 200gr tuinerwten (diepvries)
  • 200gr aspergetips
  • 100gr gemarineerde artisjok (glazen potje)
  • Handje gerookte amandelen (fijngehakt)
  • Citroen
  • Zout & peper

Ingrediënten kruidenmengsel:

  • 1 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 tl za’atar
  • 1 tl gedroogde munt

Ingrediënten avocadocrème:

  • Halve avocado
  • Citroensap
  • 30/40 ml kookvocht van de orzo

Aan de slag

  1. Grill de asperges met wat zeezout. Kook ondertussen de orzo in ongeveer 10 minuten gaar, voeg flink wat zout toe aan het water. Voeg in de laatste minuut ook de tuinerwten toe.
  2. Giet de orzo en de tuinerwten af en bewaar 30 ml kookvocht.
  3. Maak ondertussen het kruidenmengsel: olie heet laten worden in een pan en  voeg de fijngehakte knoflook. Als de knoflook gefruit is voeg je de kruiden toe, let op dat het niet aanbrandt. De kruiden hebben maar een paar seconden baktijd nodig.
  4. Doe de 30 ml kookvocht van de orzo in een blender (of gebruik een kom en een staafmixer), voeg de halve avocado toe samen met wat citroensap.
  5. Meng de orzo met het kruidenmengsel en de avocadocrème. Voeg de spinazie toe en blijf roeren tot de spinazie is geslonken. Rasp de schil van een halve citroen overheen. Proef of alles op smaak is en voeg eventueel wat zout en peper toe.
  6. Serveer de orzo met de gegrilde asperges, artisjok en bestrooi met de gerookte amandelen.

Tip: verdubbel de portie en je hebt de volgende dag ook nog een heerlijk lunch.

 

Eet smakelijk!

Laat je ons weten wat je ervan vond?

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Stephanie
2 jaar geleden

Een van mijn favoriete recepten van Fidan😍