Al onze favoriete boeken! 
*Heb jij een tip? Laat dit dan weten bij Contact


 • Miracle Morning - Hal Elrod

  In deze praktische gids beschrijft Elrod hoe iedereen in 30 dagen aan de hand van zes nieuwe gewoontes kan werken aan meer focus, positiviteit, regelmaat en bewustzijn. En dat allemaal voor acht uur ’s ochtends!


 • ‘De ambtsketen veroverd! De 10 eerste vrouwelijke burgemeesters in Nederland’ – Klaas Tammes

  In 1931 werd het wettelijk mogelijk dat een vrouw burgemeester werd in Nederland. De eerste vrouwelijke Kamerleden speelden hierin een belangrijke rol. Pas 15 jaar later werd de eerste vrouwelijke burgemeester benoemd: Truus Smulders-Beliën. De vrouwen die het in de decennia daarna redden, moesten telkens dezelfde vooroordelen en obstakels overwinnen. De eerste vrouwelijke burgemeesters waren echte pioniers. Dit boek vertelt hun verhaal.


 • Waarom vrouwen minder verdienen - Sophie van Gool

  Een absolute aanrader, waarin Sophie je aan het nadenken zet. De loonkloof is geen product van onderhandelingstechnieken maar van cultuur en maatschappij.
  Hoe komt het dat vrouwen nog altijd veel minder verdienen dan mannen? En wiens schuld is dat eigenlijk? Sophie van Gool zet feiten en fabels op een rij en laat zien dat het hoog tijd is voor actie.


 • Women don't owe you pretty - Florence Given (Engelstalig) 

  Dit boek gaat over alles wat je kan meemaken als vrouw zijnde: van daten en vriendschappen tot carriere maken. Helaas is het boek alleen nog maar in het Engels verkrijgbaar maar door haar schrijfstijl en heerlijke annekdotes leest het toch lekker weg!


 • Wat ik zeker weet - Oprah Winfrey

De vraag ‘Wat weet je zeker?’ van filmrecensent Gene Siskel inspireerde Oprah Winfrey tot haar column 'Wat ik zeker weet' in O, The Oprah Magazine. De vraag bood haar een manier om de balans van haar leven op te maken. Sindsdien schreef Oprah de afgelopen veertien jaar elke maand een column. Deze juweeltjes zijn nu samengebracht in Wat ik zeker weet, een prachtig boek vol inzichten en inspirerende wijsheden. Gerangschikt naar onderwerp – vreugde, veerkracht, verbondenheid, dankbaarheid, mogelijkheid, eerbied, helderheid en macht – geven de teksten ons een zeldzaam, krachtig en intiem inkijkje in het hart en de geest van een van de bijzonderste vrouwen ter wereld.


 • Zeik niet zo - Boek van Anouk Kemper & Lianne Marije Sanders

  Over millennials wordt van alles gezegd. We zouden maar verwend zijn. Niet kunnen omgaan met ook maar de kleinste tegenslag. Uber te laat? Huilen. Geen vast contract? Nog meer huilen. Dus gaan we onszelf maar zoeken in Azië, met geld van papa en mama.

  Toch? Helemaal niet, zeggen journalisten en medemillennials Anouk Kemper, Suzette Hermsen en Lianne Marije Sanders. Zij herkennen hun generatie niet in het aanstellerige beeld dat alsmaar wordt geschetst. Het leven van de millennial is namelijk niet zo ingewikkeld. Sterker nog, dat leven is soms gewoon saai (afvalstoffenheffingbelasting betalen), soms buitengewoon pijnlijk (dood en ander verlies), zo nu en dan fantastisch (seks, vakantie, drugs!), maar meestal gewoon prima (op tijd wakker worden, niemand beledigen).


 • Huh?! De techniek van het omdenken - Boek van Berthold Gunster

"Voor de pessimist is het glas half leeg. Voor de optimist is het half vol. Dit boek gaat uit van een derde benadering: waar is de kraan?
Het boek gaat over de overgang van een ja-maar naar een ja-en manier van denken. In Huh?! worden in totaal vijftien strategieën beschreven waarmee je een probleem in een mogelijkheid kunt omdenken. Het resultaat? Creativiteit, vernieuwing en innovatie."


Ikigai - Het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven’ - Hector Garcia en Fransesc Miralles

In het boek kan je nog veel meer lezen over deze levensfilosofie. De twee schrijvers hebben 100 ouderen in Ogimi Village, Okinawa eiland, geïnterviewd en het boek hierop gebaseerd. In het boek lees je over hoe deze 100 jaar oude Japanners leven en wat hun geheimen zijn tot een lang en gelukkig leven. 


Wabi Sabi - Beth Kempton

Geïnspireerd op eeuwenoude Japanse wijsheid. Wabi Sabi gaat over het omarmen van imperfectie. Juist de imperfectie zorgt voor een ‘echt verhaal’. Denk bijvoorbeeld aan de Japanse kunstvorm waarbij gebroken aardewerk, porselein of keramiek wordt gerepareerd met lak vermengd met o.a. goudpoeder. Het idee hierachter is om de scheuren en breuken te benadrukken in plaats van deze te verbergen.


 • Socrates op sneakers - Elke Wiss

  In Socrates op sneakers leert Elke Wiss je hoe je dat doet. Met Socrates en andere filosofen als inspiratiebron laat zij zien waarom we zo slecht zijn in het stellen van goede vragen, én hoe we er beter in worden. Socrates op sneakers leert je de vaardigheden die nodig zijn om die vragen te stellen die verrassen en aan het denken zetten. Zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Met een ander, én met jezelf.


 • Zarifa - Zarifa Ghafari

  Het indrukwekkende verhaal van een jonge, vrouwelijke burgemeester in Afghanistan, die opgroeide onder het regime van de Taliban, maar zich ontwikkelde tot voorvechtster van vrouwenrechten. 


 • De wijsheid van de heks - Susan Smit

  Één van mijn favoriete boeken. Toen ik dit boek aangeraden kreeg, stond ik er sceptisch tegenover, éénmaal begonnen kon ik het boek niet wegleggen. Suzanna neemt je mee in de geschiedenis van de heksenvervolgen (Heksen waren eigenlijk gewoon autonome vrouwen die 'rap van tong' waren). Hekserij leert ons hoeveel de natuur en vrouwelijke waarden ons te bieden hebben.


 • De Omwenteling: Of de Eeuw van de Vrouw - Suzanna Jansen 

  Suzanna neemt je mee in de geschiedenis van de Nederlandse vrouw aan de hand van de levensgebeurtenissen van 4 generaties vrouwen in één familie.  Zo lees je hoe Betsy voor het eerst ging stemmen en hoe ze op haar 42e weer naar school ging, Hoe Petra door ging met haar studie (1977) terwijl ze haar dochter opvoedde en hoe Sanne (1992) niet aan kinderen wil beginnen als 'alles' niet fifty/fifty wordt verdeeld. 


 • Een vrouw maakt een plan - Maye Musk

  Maye Musk is op haar 71e (!) succesvoller dan ooit. Maye Musk vertelt over de armoede die zij overwon, het huiselijk geweld dat zij ontvluchtte en de vele tegenslagen op haar pad. Maye Musk heeft haar business en haar modellen carrière keer op keer opnieuw uitgevonden. Dit boek leest heerlijk weg en geeft inspiratie ten top. Zeker een aanrader!


 • You are a badass - Jen Sincero

Jen Sincero is een 'succes-coach' en een motivational speaker. In haar boek omschrijft zij aan de hand van leuke voorbeelden wat er voor nodig is om succesvol te zijn. De boventoon in het boek is het geloven in jezelf en het manifesteren van je dromen. Dit boek geeft je een boost met zelfvertrouwen en leest lekker weg. Door middel van kleine opdrachtjes leert zij je de kunst van het manifesteren en het belang hiervan! Ongeacht van wat je doelen zijn: Lees dit boek!

 


 • Nice Girls Don't Get The Corner Office - Boek van Lois P. Frankel

  Lois P. Frankel is coach en bedrijfstrainer. Vijfentwintig jaar lang runde ze een praktijk voor psychotherapie waar ze voornamelijk werkende vrouwen behandelde. Nice girls don't get the corner office is het resultaat van al die praktijkervaring. Het gaat over de meest gemaakte fouten van vrouwen op hun werk, het doet suggesties om grip te krijgen op je carrière en het beschrijft manieren waarop je jezelf in de weg zit bij het benutten van al je talenten. De praktische adviezen zijn onderverdeeld in zes thema's: hoe je het spel speelt; hoe je je gedraagt; hoe je denkt; hoe je jezelf op de markt brengt; hoe je klinkt; hoe je eruitziet en hoe je reageert.


 • De edele kunst van not giving a fuck - Boek van Mark Manson

Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo'n behoefte aan hebt. Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend.
Humoristisch en vol goede grappen, maar bovenal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

 


De Japanse manier van leven - Erin Niimi Longhurst

Dit boek brengt meerdere Japanse filosofieën samen, waaronder Ikigai en Wabi Sabi. Erin geeft praktische tips die je direct in je leven kan implementeren.