Waar moet je nou opletten tijdens een sollicitatiegesprek? Hoe onderhandel je over salarisverhoging? Hoe bepaal je jouw koers? En ben je je daadwerkelijk bewust van al jouw talenten? Wat zijn nou de absolute do's en dont's op carrièregebied? 


Presenteren kan je leren

Hoe zit dat? Zodra je begint met presenteren raak je de tekst kwijt, gaat je ademhaling sneller, heb je moeite met concentreren en het allerliefst ren je direct het podium af. 

Lees meer »

LinkedIn Tips

"Het is de visie van LinkedIn: om economische kansen te creëren voor ieder lid van de wereldwijde beroepsbevolking. Onze missie is om professionals van over de hele wereld met elkaar in contact te brengen, zodat ze productiever en succesvoller kunnen zijn."

Lees meer »

Een professioneel CV

Je CV is vaak het eerste wat een recruiter of een potentiële werkgever van je ziet. Met je cv wil je dan ook goed voor de dag komen. Het is belangrijk dat je je kennis en vaardigheden op een prettige en juiste manier presenteert, zodat de ontvanger in één ogenblik jouw toegevoegde waarde kan zien. 

Lees meer »

Doelgerichtheid

Denk eens terug aan jouw zwemlessen. Het doel is om te leren zwemmen. Je bent wekenlang op woensdagmiddag in het zwembad te vinden. Tijdens het afzwemmen zit je hele familie op de tribune om je aan te moedigen. Je wordt uiteindelijk rijkelijk beloond met een zwemdiploma, een AA-drink en een patatje uit de kantine. Waarom is doelgerichtheid nou zo belangrijk voor ons?

Lees meer »

Netwerken

Netwerken is iets wat we wellicht dagelijks (onbewust) doen. Je kan namelijk altijd en overal netwerken. In de supermarkt, op werk, in de kroeg, tijdens familiebijeenkomsten. Elk persoon die je tegenkomt zou iets voor jou kunnen betekenen, nu of in de toekomst. 

Lees meer »

Krachtig Communiceren

Krachtig communicerenAls je bouwt aan je carrière of aan je onderneming is het belangrijk dat je krachtig en duidelijk kan communiceren. In een vervolg artikel zullen we ingaan op de 4 communicatiestijlen. In dit artikel gaan we in over hoe jij (zender) je boodschap krachtig kan overbrengen aan jouw gesprekspartner (ontvanger) via verbale communicatie (kanaal).Om krachtig te communiceren is het van belang om te weten dat er meerdere vormen van communicatie zijn:

Lees meer »