We kennen allemaal wel vrouwen die ons keer op keer weer inspireren. Ik vroeg ze naar hun successen, misstappen en grootste lessen!

Bén jij of ken jij iemand die ik móet spreken? Laat dit dan weten bij het kopje Contact

8 tips van 8 powervrouwen

Wát een jaar was 2020. Een jaar van veel veranderingen, aanpassingen en een nieuwe bizarre werkelijkheid. Het was ook het jaar waarin ik terug verhuisde naar Amsterdam en Femizine heb opgericht. Dankzij Femizine heb ik ontzettend veel interessante mensen ontmoet, gingen de gesprekken op de weinige ‘feestjes’ waar ik ben geweest opeens over ondernemen, seksisme, ontwikkeling etc. in plaats van over het weer bij wijze van spreken.

Lees meer »

Ester van der Velde - Founder Malé

Ester van der Velde heeft in 2018 MALÉ opgericht. MALÉ is een modern kledinglabel gericht op female business wear, waarin Ester haar passie voor fashion en haar interesse in een duurzame industrie combineert. Inmiddels heeft zij drie volledige collecties uitgebracht en heeft ze haar omzet al twee keer ruimschoots verdubbeld. Ze heeft een professioneel team om zich heen verzameld en de opening van haar eigen showroom staat op de planning. Ester vertelt hoe MALÉ tot stand is gekomen, wat haar ambities zijn en wat zij heeft geleerd. Daarnaast kun je vanaf heden ook 'Personal Styling sessies' inboeken bij MALÉ. De komende tijd gaat Ester artikelen schrijven voor Femizine: allemaal gericht op jouw persoonlijke presentatie als ambitieuze carrièrevrouw.

Lees meer »

Tess Anders, Kunstenaar

Kunst is er bij Tess met de paplepel ingegoten. Tess komt uit een creatieve familie; haar vader is grafisch ontwerper en haar zus styliste. Tess heeft de kunststudie Art&Design gevolgd in Amsterdam en is in 2014 begonnen met schilderen. Sinds 2018 staat ze als TessAnders ingeschreven bij de KvK en is het balletje gaan rollen. Ze creëert kunstenwerken met driedimensionale toevoegingen; eigen werk en in opdracht. Dit jaar heeft zij ook ARTWEAR by Tess Anders opgericht. Nu kun je haar werk niet alleen aan de muur hangen, maar ook bestellen op katoenen tops en is haar werk dus letterlijk te dragen! Tess werkt momenteel nog parttime bij MAC Cosmetics maar vanaf 01 november zal zij zich volledig aan haar kunst gaan wijden.  

Lees meer »

Marie Weijler - Investment Manager

Marie Weijler werkt als Investment Manager bij Cottonwood Technology Fund. Ze investeert in startups die nieuwe hardware technologieën ontwikkelen, in ruil voor aandelen. Bij hardware moet je denken aan fysieke technologie, zoals robots en medische apparaten. Ze gaat op zoek naar geschikte startups en zoekt (indien nodig) co-investeerders, want we praten hier over bedragen tussen de 1 en 10 miljoen euro. Marie heeft geen technische opleiding gevolgd, maar weet de juiste bedrijven te vinden en ze laat de technologie analyseren door externe technische experts. Ze netwerkt, doet onderzoek, maakt anderen enthousiast en zet een bedrijfsstrategie op voor ‘haar’ startups. Marie is een echte entrepreneur en heeft het geschopt tot de “Forbes 30 under 30” lijst.

Lees meer »

Fabienne Smith - De Bruiloft Nanny's

Sinds 2017 runt Fabienne De Bruiloft Nanny’s; een professionele nanny service voor bruidsparen met kinderen op hun bruiloft. Met een kinderprogramma op maat worden de jongste gasten vermaakt en verzorgd. Dit kan zowel voor de eigen kinderen zijn als voor kinderen van de gasten. Inmiddels bestaat haar team uit 8 gediplomeerde nanny’s met een pedagogische achtergrond en kinder-EHBO. De nanny’s spreken verschillende talen en bieden zelfs kinderverpleegkundige zorg aan. Op de dag zelf betrekken zij kinderen van 0-12 jaar spelenderwijs bij de bruiloft met passende activiteiten.

Lees meer »

Stephanie Aukes - PR Guru

 Stephanie Aukes heeft ruim 15 jaar ervaring in de PR. In 2010 startte zij haar eigen onderneming: Supastar-PR. Als PR strateeg werkt Stephanie voor MKB, multinationals, communicatie- en marketingafdelingen en deskundigen. Ze creëert ‘free publicity’ door de toegevoegde waarde van haar klanten naar boven te halen en ze daarmee in de spotlight te zetten. Stephanie heeft successen behaald voor bedrijven als Sportvasten, BOLT, NEDAP, Simone Levie en Harriët Verkoelen. Daarnaast geeft Stephanie lezingen en trainingen aan ondernemers en organisaties om het beste uit hun marketing en communicatie te halen.

Lees meer »