LinkedIn Tips

"Het is de visie van LinkedIn: om economische kansen te creëren voor ieder lid van de wereldwijde beroepsbevolking. Onze missie is om professionals van over de hele wereld met elkaar in contact te brengen, zodat ze productiever en succesvoller kunnen zijn."

 

LinkedIn kan ons onder andere helpen bij het vinden van een nieuwe baan, een professioneel netwerk opbouwen en bij het vinden van opdrachten (als zzp’er). Tegenwoordig wordt dit platform ook gebruikt voor het vinden van stages, het promoten van opleidingen en nog zoveel meer. Het fijne aan LinkedIn  is dat je zichtbaar wordt voor jouw doelgroep (nieuwe werkgever, klant, collega, etc.). Wanneer je een goed opgebouwd profiel hebt, zullen anderen jou actief benaderen en hoef je niet zelf al het initiatief te nemen. 

VIJF tips over hoe je jouw LinkedIn profiel kan optimaliseren

 1. Je profiel:
  - Gebruik een headline én schrijf een samenvatting die jou als professional tegoed komt;
  Zorg dat je profiel en je cv overeenkomen met elkaar; dezelfde data, werkgevers, opleidingen etc.;
  - Gebruik termen die veel worden gebruikt in jouw vakgebied. (Hier kunnen recruiters namelijk een search op bouwen, op deze manier help je hen dus om jou te vinden (mocht je dat willen));
  - Gebruik een professionele profielfoto.

  Een aantal tips om zelf een LinkedIn profielfoto te maken:

  - Ga voor een effen muur staan of zitten;
  - Vraag iemand anders een portretfoto van je te maken;
  - Drukke printjes op je kleding gaat optisch bewegen op scherm. Ook kan je kleding beter uit een effen stof bestaan;
  - Lach & kijk recht in de camera! 

 2. Vaardigheden:
  Voeg vaardigheden toe. Vraag je connecties om deze voor je te onderschrijven!
  Focus met name op de vaardigheden die belangrijk zijn in jouw vakgebied en/of belangrijk zijn voor de doelgroep die jij wil aantrekken - of dit nou een potentiële nieuwe werkgever is of een klant. 

 3. Aanbevelingen:
  Op LinkedIn kan je aanbevelingen ontvangen van collega’s, studiegenoten, opdrachtgevers enzovoort. Vraag de mensen waar je prettig mee hebt samengewerkt of zij dit voor je willen invullen. Voor wat hoort wat, ook jij kan hen onderschrijven en/of aanbevelen! Positieve aanbevelingen kunnen werkgevers overtuigen van jouw competenties.

 4. Wees actief op LinkedIn:
  Actief zijn op LinkedIn vergroot je zichtbaarheid. Een vuistregel hierbij is dat je niet alleen maar moet halen, maar ook moet geven. De informatie die je post moet relevant zijn, interessant of inspirerend.

  Natuurlijk kan je je cv online knallen, vacatures of post waarin je vertelt hoe goed je bezig bent, maar wissel het af met informatie die interessant, inspirerend, informatief en relevant is voor je netwerk;

  Reageer op anderen! Dit is de makkelijkste manier om te zorgen dat je zichtbaar bent. 

 5. Laat je profiel controleren
  Spellingsfouten, verkeerde zinsbouw, een verkeerde profielfoto, gemiste informatie óf juist te veel aan informatie? Laat je profiel controleren door iemand anders.

 

 

Meer weten over netwerken en hier je LinkedIn profiel voor gebruiken? Lees dan hier tips en tricks over netwerken!

 

Wil je hulp bij het optimaliseren van jouw LinkedIn pagina? Stuur ons dan een bericht via de Contactpagina

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.