Waar moet je nou opletten tijdens een sollicitatiegesprek? Hoe onderhandel je over salarisverhoging? Hoe bepaal je jouw koers? En ben je je daadwerkelijk bewust van al jouw talenten? Wat zijn nou de absolute do's en dont's op carrièregebied? 


Krachtig Communiceren

Als je bouwt aan je carrière of aan je onderneming is het belangrijk dat je krachtig en duidelijk kan communiceren. Maar hoe doe je dit? Veel van ons zijn geneigd om onszelf over te beargumenteren, te veel dus. Zelfs wanneer dit helemaal niet nodig is. Het over beargumenteren van een keuze zorgt er voor dat je defensief aan het communiceren bent. Door defensieve communicatie ontkracht je je boodschap. Als je zegt wat je meent en meent wat je zegt, zonder elke keuze en al je beslissingen te beargumenteren, kom je veel krachtiger over.

Lees meer »

Het Digitale Gesprek

Het afgelopen jaar is er veel veranderd. Het digitale tijdperk waar we in leefden is door het coronavirus nog digitaler geworden. We ontmoeten elkaar met een scherm ertussen, vieren verjaardagsfeestjes in Zoom en organiseren online spelletjesavonden. De eerste keer dat ik een digitaal sollicitatiegesprek voerde vond ik dit, ondanks het vele gebruik van video’s in mijn werk, toch spannend. Ook mijn kandidaten stuur ik nu regelmatig naar een digitaal sollicitatiegesprek. En al blijft het een gesprek met dezelfde insteek, het is het toch een wereld van verschil wanneer dit in real life plaatsvindt of wanneer je thuis achter je computer, tegen een scherm praat. Daarom geef ik je een aantal tips! Deze gelden overigens voor elke digitale meeting, of dit nou met een collega, een prospect of een klant is!

Lees meer »

Het Sales Gesprek

Sommige mensen zijn nou eenmaal geboren verkopers. Zij zouden je nog een pen kunnen verkopen, zelfs als je er wel 10 in je tas hebt zitten. Een mooi voorbeeld hiervan is de scene uit ‘The Wolf of Wallstreet’. Waarschijnlijk ken je de scene wel, maar voor de zekerheid kun je de scene vinden onderaan dit artikel.

Lees meer »

Back to Basics

Ester van der Velde is de founder van MALÉ. Een eerlijk, modern en toegankelijk kledinglabel. Met MALÉ richt zij zich op de moderne, zakelijke vrouw. Voor Femizine zal Ester regelmatig stijladviezen geven. Deze week verteld Ester ons welke must haves niet kunnen ontbreken in jouw zakelijke gaderobe! Voor een persoonlijk stijladvies kun je contact opnemen met Ester. Laat een berichtje achter op Femizine of  neem contact op met Ester via de website van MALÉ. 

Lees meer »

Video opnemen: 6 tips

Video’s en vloggen, iets wat met de dag populairder wordt. Door deze populariteit wordt het voor veel van ons ook steeds noodzakelijker: welke onderneming heeft er tegenwoordig geen beeldmateriaal op haar website staan óf geeft mensen een kijkje in de spreekwoordelijke keuken via Instagram en LinkedIn. Voor mijn baan bij Extra Talent heb ik mij verdiept in het zakelijk vloggen en geef ik interne trainingen aan (nieuwe) collega’s. Want hoe makkelijk het ook is, die drempel over is nog best wel een dingetje.

Lees meer »

Kort maar krachtige boodschap

 De Franse filosoof Blaise Pascal schreef dit in de 17e eeuw. Er is weinig veranderd. Brieven schrijven we niet meer zoveel, maar we ouwehoeren wat af in onze e-mails, op onze websites, in blogs, vlogs en op onze social media accounts.

Lees meer »

Je sollicitatiegesprek voorbereiden in 6 stappen

Na het zoeken tussen alle vacatures óf misschien wel nadat je bent benaderd op LinkedIn, heb jij een sollicitatiegesprek! Gefeliciteerd, de uitnodiging heb je al in de pocket én daar mag je trots op zijn, nu het gesprek zelf nog. Maar hoe pak je dit aan en hoe bereid je jezelf het beste voor? Ik deel graag de tips die ik normaal ook deel met kandidaten in mijn functie als recruiter. Een goede voorbereiding is immers het halve werk!

Lees meer »

In 5 stappen je doel behalen

Ken je dat? Door de bomen het bos niet meer zien? Zoveel ideeën en plannen hebben dat je niet weet waar je moet beginnen óf misschien heb jij juist helemaal geen duidelijke doelen – ook frustrerend. Wat kun je hier nou aan doen?

Lees meer »

Make-up on the job - in 6 stappen

‘Dress for the job you want, not for the job you have’, zei Austin Kleon. Het werkte voor hem: hij schreef 5 bestsellers over succesvol zijn in je werk en stond op het podium bij onder andere Pixar, Google en TEDx. Hoe belangrijk is je uiterlijk nou eigenlijk, vroeg ik mezelf af?

Lees meer »