Al mijn favoriete boeken, artikelen en documentaire's - absolute must reads én must see's! 
*Heb jij een tip? Laat dit dan weten bij Contact


Must read's

 • Women don't owe you pretty - Florence Given (Engelstalig) 

  Dit boek gaat over alles wat je kan meemaken als vrouw zijnde: van daten en vriendschappen tot carriere maken. Helaas is het boek alleen nog maar in het Engels verkrijgbaar maar door haar schrijfstijl en heerlijke annekdotes leest het toch lekker weg!

 • Een vrouw maakt een plan - Maye Musk

  Maye Musk is op haar 71e (!) succesvoller dan ooit. Maye Musk vertelt over de armoede die zij overwon, het huiselijk geweld dat zij ontvluchtte en de vele tegenslagen op haar pad. Maye Musk heeft haar business en haar modellen carrière keer op keer opnieuw uitgevonden. Dit boek leest heerlijk weg en geeft inspiratie ten top. Zeker een aanrader!

 • You are a badass - Jen Sincero

Jen Sincero is een 'succes-coach' en een motivational speaker. In haar boek omschrijft zij aan de hand van leuke voorbeelden wat er voor nodig is om succesvol te zijn. De boventoon in het boek is het geloven in jezelf en het manifesteren van je dromen. Dit boek geeft je een boost met zelfvertrouwen en leest lekker weg. Door middel van kleine opdrachtjes leert zij je de kunst van het manifesteren en het belang hiervan! Ongeacht van wat je doelen zijn: Lees dit boek!

 

 • Wat ik zeker weet - Oprah Winfrey

De vraag ‘Wat weet je zeker?’ van filmrecensent Gene Siskel inspireerde Oprah Winfrey tot haar column 'Wat ik zeker weet' in O, The Oprah Magazine. De vraag bood haar een manier om de balans van haar leven op te maken. Sindsdien schreef Oprah de afgelopen veertien jaar elke maand een column. Deze juweeltjes zijn nu samengebracht in Wat ik zeker weet, een prachtig boek vol inzichten en inspirerende wijsheden. Gerangschikt naar onderwerp – vreugde, veerkracht, verbondenheid, dankbaarheid, mogelijkheid, eerbied, helderheid en macht – geven de teksten ons een zeldzaam, krachtig en intiem inkijkje in het hart en de geest van een van de bijzonderste vrouwen ter wereld.

 • Nice Girls Don't Get The Corner Office - Boek van Lois P. Frankel

  Lois P. Frankel is coach en bedrijfstrainer. Vijfentwintig jaar lang runde ze een praktijk voor psychotherapie waar ze voornamelijk werkende vrouwen behandelde. Nice girls don't get the corner office is het resultaat van al die praktijkervaring. Het gaat over de meest gemaakte fouten van vrouwen op hun werk, het doet suggesties om grip te krijgen op je carrière en het beschrijft manieren waarop je jezelf in de weg zit bij het benutten van al je talenten. De praktische adviezen zijn onderverdeeld in zes thema's: hoe je het spel speelt; hoe je je gedraagt; hoe je denkt; hoe je jezelf op de markt brengt; hoe je klinkt; hoe je eruitziet en hoe je reageert.

 • The Talent Code en Ontwikkel je talenten - Daniel Coyle

  The Talent Code gaat over mensen die gemiddeld lijken, maar tot uitzonderlijke prestaties komen. Zijn zij geboren met een bijzonder talent, of passen ze een bepaalde trainingsaanpak toe? Coyle bepleit het laatste en laat zien hoe intrinsieke motivatie en de juiste begeleiding leiden tot topprestaties. Het boek is in het Engels geschreven, maar leest vrij gemakkelijk. De boodschap van Coyle is: Greatness isn’t born. It’s grown. Hoe inspirerend is dat?!

  Het boekje Ontwikkel je talenten bouwt door op dit thema. Sommige tips zijn voor de hand liggend (‘wees niet bang om fouten te maken’) en andere zijn juist heel verrassend (‘een Spartaanse inrichting zorgt voor betere leerresultaten dan luxe’).

 • Babe You've Got This - Boek van Emilie Sobels & Martje Haverkamp

  In Babe, you got this. begrijpen Emilie Sobels (29, oprichter van Hashtag Workmode) en Martje Haverkamp (23, aan het begin van haar carrière) je vragen. Zij hebben voor dit boek meer dan twintig inspirerende, succesvolle, vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies gevraagd. Hoe wisten zij waar hun kracht lag en hoe hebben zij hun doelen bereikt? Welke misstappen maakten ze en hoe blijven ze trouw aan zichzelf en hun idealen? Hoe verkoop je jezelf of jouw ideeën aan anderen? Hoe bouw je een ultiem netwerk op? En bovenal: hoe combineer je al je ambities met je sociale leven zonder knettergek te worden?

 • Zeik niet zo - Boek van Anouk Kemper & Lianne Marije Sanders

  Over millennials wordt van alles gezegd. We zouden maar verwend zijn. Niet kunnen omgaan met ook maar de kleinste tegenslag. Uber te laat? Huilen. Geen vast contract? Nog meer huilen. Dus gaan we onszelf maar zoeken in Azië, met geld van papa en mama.

  Toch? Helemaal niet, zeggen journalisten en medemillennials Anouk Kemper, Suzette Hermsen en Lianne Marije Sanders. Zij herkennen hun generatie niet in het aanstellerige beeld dat alsmaar wordt geschetst. Het leven van de millennial is namelijk niet zo ingewikkeld. Sterker nog, dat leven is soms gewoon saai (afvalstoffenheffingbelasting betalen), soms buitengewoon pijnlijk (dood en ander verlies), zo nu en dan fantastisch (seks, vakantie, drugs!), maar meestal gewoon prima (op tijd wakker worden, niemand beledigen).

 • De edele kunst van not giving a fuck - Boek van Mark Manson

Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo'n behoefte aan hebt. Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend.
Humoristisch en vol goede grappen, maar bovenal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

 

 • Huh?! De techniek van het omdenken - Boek van Berthold Gunster

"Voor de pessimist is het glas half leeg. Voor de optimist is het half vol. Dit boek gaat uit van een derde benadering: waar is de kraan?
Het boek gaat over de overgang van een ja-maar naar een ja-en manier van denken. In Huh?! worden in totaal vijftien strategieën beschreven waarmee je een probleem in een mogelijkheid kunt omdenken. Het resultaat? Creativiteit, vernieuwing en innovatie."

Must See's

On the basis of sex

Een film over Ruth Bader Ginsberg. Ruth is een voormalige Rechter in het Hooggerechtshof van de VS. De film speelt zich af in de jaren '50, '60 en '70 van de vorige eeuw en verteld hoe Ruth, ondanks vooroordelen op basis van gender, een succesvolle advocate werd. Dankzij Ruth werd er voor het eerst een streep gezet door een wet die discrimineerde op basis van gender, Dankzij haar inspanningen zijn er nog veel discriminerende wetten aangepast. Een absolute must see! Te zien op Prime Video

Dolly parton, here i am

Veel mensen kennen Dolly Parton als een 'barbie-achtige- verschijning, een 'dom blondje'. Maar achter deze facade van Dolly gaat veel meer schuil. Ze heeft hard gewerkt voor haar plek in de muziekwereld, is echt een show woman en schrijft haar eigen muziek. Haar teksten waren ongekend in de jaren '60 / '70. met nummers als "9 to 5", "This dumb blonde ain't nobody's fool" & "Just because I am a Woman" wist ze op een subtiele wijze, een krachtige boodschap over gender equality uit te dragen. - te bekijken op Netflix

Hidden Figures

"Hidden Figures" vertelt het verhaal van drie Afro Amerikaanse vrouwen die werken voor Nasa in de jaren '60. Dwars door alle vooroordelen, racisme en tegenslagen heen lukt het deze vrouwen om hogerop te klimmen binnen Nasa. Met ontroerende en boos makende scenes over de apartheid geeft deze film denk ik een goed beeld over hoe het destijds was als zwarte vrouw in Amerika. Uiteindelijk zorgen de berekeningen van deze dames er voor dat het Nasa lukt om een baan rondom de aarde te vliegen. - te bekijken op Netflix

self made: inspired by the life of madam c.j. walker

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal - te zien op netflix

Madam C.J. Walker werd geboren op een plantage, vlak na de afschaffing van de slavernij. Ze wordt gezien als de eerste selfmade miljonair van de VS. Een serie die je absoluut gezien moet hebben: ondanks vele tegenslagen en het simpele feit dat ze zwarte vrouw was eind 1800 heeft ze eigenhandig een beauty imperium opgezet. Als dat geen inspiratie is!

Be A lady they said

Korte film die je absoluut gezien moet hebben. 

directed by @paul.mclean1
produced by @clairerothstein
fashion director @alicialombardini
music by @louissouyavemusic
words by #camillerainville

Feminists what where they thinking?

Documentaire op netflix over Feminisme in de jaren '70.

She's Beautiful When She's Angry

Feminisme in de jaren '60.

Miss Representation

Documentaire op Netflix
Hoe worden vrouwen afgeschilderd in de media en welke invloed heeft dat op ons.

Hillary

Terug te zien op NPOstart
4 delige documentaire over het leven en de politieke loopbaan van Hillary Clinton.